Inschrijven

Inschrijven

Wilt u nader kennismaken met basisschool de Albatros in Almere-Buiten? Bezoek dan onze school en proef de sfeer. U bent samen met uw kind van harte welkom voor een bezoek. Op maandag- en donderdagochtend om 8.45 uur en op dinsdag- en donderdagmiddag om 13.30 uur kunt u een rondleiding krijgen van leerlingen van groep 7-8, misschien komend jaar ook door leerlingen van lagere groepen. In het kader van  The Leader in Me is dat een van de leiderschapsrollen. Daarna volgt dan een kennismakingsgesprek en kunnen eventuele overige vragen gesteld worden. De inschrijving kunnen we desgewenst direct in orde maken. Uw kind dient zindelijk te zijn als het de basisschoolleeftijd heeft bereikt (een ongelukje kan gebeuren). Mocht dit om medische redenen niet het geval zijn vernemen wij dat graag.

Indien uw kind de Nederlandse taal nog niet begrijpt of beheerst dan dient hij/zij eerst bij het Taalcentrum te worden ingeschreven https://www.taalcentrumalmere.nl/

Voor schooljaar 2024-2025 is er op dit moment nog beperkte plek voor instromende 4 jarigen in de groepen 1/2. Helaas kunnen wij geen nieuwe leerlingen plaatsen in de overige groepen.

U kunt uw kind wel aanmelden voor een interesselijst. Mocht er door bv verhuizing toch een plekje vrijkomen, dan nemen we contact op met de ouder die zich als eerste heeft aangemeld voor de interesselijst.

Belt u gerust voor een afspraak. Telefoon (036) 532 89 71 of stuur een mailtje naar administratie@albatros.asg.nl 

 

Aanmelding scholenwisselaar

Wanneer u bent verhuisd naar Almere, dan is uw kind welkom op OBS De Albatros. In het geval dat wij geen plek hebben in de groep, verwijzen wij u graag naar een collega school. Soms zijn ouders op zoek naar een andere school, omdat ze ontevreden zijn over de school waar het kind nu zit. Het is een Almeerse besturenafspraak dat we in zo’n situatie pas met de ouders in gesprek gaan wanneer de directie van de huidige school op de hoogte is. Als de huidige school aangeeft dat zij menen dat een scholenwisseling beter is,  bespreken wij  met de ouders of wij het onderwijs kunnen bieden dat het kind nodig heeft.  Als wij geen plek hebben, verwijzen wij door naar een collega school.

Indien uw kind van school gaat wisselen, neem dan telefonisch contact met ons op voor een afspraak.